Op kamers als een echte student

Nadat ik mijn middelbare school diploma had behaald, had ik voor mezelf besloten om op kamers te gaan tijdens mijn vervolg studie. Samen met een paar vrienden had ik me ingeschreven voor een studentenwoning. En een paar dagen later kregen we het bericht dat we daar konden gaan wonen. Dat was natuurlijk ontzettend goed nieuws waar wij heel erg blij mee waren. Vol enthousiasme zijn we gezamenlijk aan de slag met de verbouwing en de verhuizing. Er waren een aantal dingen die gedaan moesten zoals het leggen van een nieuwe vloer en het maken van een paar kastjes. Verder hadden we wat betreft inboedel al genoeg meubels van ons ouderlijk huis. Daar hebben we geluk mee gehad, want dat heeft ons een hoop centen gescheeld. In dit blog ga ik je wat meer vertellen over de dingen die wij hebben aangepast aan onze studentenwoning.

Even een nieuw kleurtje

De muren van onze woning waren wit geschilderd, maar wij wilden zelf een andere kleur op onze muren. We hebben ervoor gekozen om de muren van de woonkamer en de keuken beige en bruin te schilderen. Daarnaast heeft ook iedereen de muren in zijn eigen kamer geschilderd. Het was wel erg leuk om met zijn allen te gaan schilderen. Nadat alles was opgedroogd was de vloer het volgende wat moest gebeuren. We wisten namelijk al dat als we daar wilden gaan wonen, dat we ook voor een nieuwe vloer moesten zorgen. Daarom hebben wij van tevoren al gekeken naar laminaat inclusief leggen, zodat wij dat niet zelfde hoefde te doen. Binnen een paar uur lag de gehele vloer er al in zonder dat het ons moeite heeft gekost. Nu ook de nieuwe vloer erin lag, konden we gaan beginnen met het verhuizen van al onze spullen.

De inrichting was zo gebeurd

Gelukkig beschikte iedereen al over een rijbewijs en konden we met zijn allen heen en weer rijden om onze spullen te verhuizen. Daarnaast hadden we ook de beschikking over genoeg meubels en andere spullen om ons nieuwe studentenwoning in te richten. Het heeft ons misschien een weekend gekost om alles te verhuizen en het huis in te richten. We zijn erg blij met het huis waar we nu wonen en kijken heel erg uit naar de komende jaren als student.