Veelzijdigheid van kunststof bakken

Oké, laten we eerlijk zijn: iedereen komt nu langzamerhand op zo’n punt dat je je begint te vervelen. Dat is heel normaal! De truc is om die verveling om te zetten in iets productiefs. Zo ben ik er van het weekend achter gekomen dat je kunststof bakken voor ontzettend veel zaken kunt inzetten. Waarom? Ik heb in het verleden behoorlijk veel van die bakken aangeschaft voor de verhuizing. Eenmaal verhuisd stonden die dingen stof te vangen. Zoals veel Nederlanders had ik de opruimkriebels en besloot ik een ander nut voor de kunststof bakken te vinden. Hieronder deel ik 3 manieren met je waar ik achter ben gekomen!

#1 Geordende schuur

Ik weet natuurlijk niet hoe jouw schuur of garage eruit ziet, maar bij ons is het altijd een beetje rommelig (lees hier: een bende). Tuinhandschoenen die niet bij elkaar liggen, losse schroeven en karton dat overal zwerft: je kent het misschien wel. Ik was er op een zonnige middag helemaal klaar mee dus ik trok de hele schuur leeg. Vervolgens ben ik alles gaan schoonmaken en sorteren. Toen kwamen een aantal robuuste kunststof bakken die ik van een kennis uit de logistieke sector heb gekregen erg van pas. Om overzicht te houden heb ik stickers op de bakken geplakt waarop staat vermeld wat erin te vinden is. Zo voorkom ik gelijk dat het binnen een paar weken alweer een puinhoop is.

#2 Speelgoed van de kids

Een andere praktische manier om kunststof bakken in te zetten, is voor het speelgoed van kinderen. Kinderen spelen graag met van alles en nog wat tegelijk. Zeker nu we allemaal thuis zitten is dat goed te merken. Het opruimen ervan? Liever niet. Nadat ik voor de zoveelste keer op een LEGOblokje was gestapt, was ik er klaar mee. Ik heb elk kind zijn eigen kunststof bak gegeven in de ruimte waar ze het meeste spelen. Daarbij hoort een regel: voordat je naar bed gaat, moet al het losse speelgoed in de bak. Doen ze dit? Dan krijgt het kind een sticker of een ster. Bij 14 stickers/sterren mogen ze van mij iets uitzoeken. Dat kan zijn het avondeten, een snoepje of een klein stuk speelgoed. Met dit “systeem” houd ik ze gemotiveerd om ook echt met de kunststof bakken te werken – en tot dusver heb ik niets te klagen!

#3 Improvisatie scheidingswand

Mijn twee jongste liggen samen op de kamer. De slaapkamer zelf is groot zat, maar naarmate ze ouder worden willen ze meer onafhankelijkheid. Helaas laat ons huis dat niet echt toe. Hun oplossing? Een wand ertussen. Nou wilde ik niet direct een grote verbouwing startte dus ik bedacht een goedkoop alternatief: de kunststof bakken. Ik heb een aantal bakken opgestapeld en er vervolgens een mooi kleed overheen gehangen. Nu hebben ze alvast wat meer “eigen” ruimte en bespaar ik behoorlijk op de kosten.