Een huishoudelijk tip waardoor je het licht zal zien!

Kleine stap

Veel mensen geven hun huis eens in de zoveel tijd een flinke make-over. Het is even moeite, maar mensen worden er heel erg blij van. Wist je dat van het zelf mogen wijzigen en inrichten van je huis je gelukkiger wordt? Het is het dus zeker waard om hier met enige regelmaat serieus naar te kijken en je af te vragen wat je kan veranderen. Je hoeft hier echt niet je hele huis voor op de schop te gooien. Vaak kan je, door een aantal kleine dingetjes aan te passen binnen je interieur, een hele make-over waarmaken. Een kleine tip van mij: Je kan je huis in feite helemaal anders maken door nieuwe belichting te gebruiken. De uitstraling verandert dan flink. Het is uiteraard wel belangrijk vooraf af te vragen welke uitstraling je ambieert. Ik kijk graag online naar interieurshops, en bij één van mijn lievelingssites wordt de binnenverlichting grofweg in vier stromingen ingedeeld.

Richtingen

Dat zijn de volgende richtingen:

  • Retro: deze lampen zijn gericht op het opwekken van nostalgische gevoelens. Ze zijn gebaseerd op producten van vroeger. Dit is heel breed en gaat bij sommige voorwerpen ook echt wel een flink stuk (lees: een halve eeuw) terug in de tijd. Leuk als je hier van houdt!
  • Scandinavisch: deze lampen zijn gebaseerd op de minimalistische insteek die je vaak terug ziet bij Scandinavische ontwerpers. De lampen zijn strak, stoer, en hebben geen extra tierelantijntjes. Als je hier van houdt zijn dit echt passende lampen voor jou.
  • Modern: hier hoef je eigenlijk geen verdere woorden aan vuil te maken. In tegenstelling tot retro, wat zich verhoudt tot het verleden, zijn deze lampen op de huidige mode gebaseerd en passen daarom uitstekend in nieuwbouwhuizen.
  • Industrieël: de lampen zijn groot, stevig, en robuust. Echt een aanrader voor de praktische mensen onder ons! Ze zijn gebaseerd op de lampen die vroeger in fabrieken hingen. Ze zijn dus voornamelijk praktisch ingericht.

Favoriet

Mijn persoonlijk favoriet hieruit is de industriële stijl. De lampen zijn groot, grof, en staan mooi in een strak en ruimtelijk ingericht huishouden. Daarnaast zijn de kleuren niet enorm fel, wat ik zelf een enorme afknapper vind. Ik heb zelf meerdere industriële lampen in mijn huis staan en ben er elke dag nog heel tevreden mee. Het geeft je huis net een extraatje wat je zonder niet bereikt had. Heb jij ook een lievelingsstijl? Of gebruik jij alle lampen door elkaar heen in je huishouden? Ik ben benieuwd, laat het me weten!