Het huis schoonhouden, zo doe je dat!

Iedereens huis is wel eens een troep. Soms hebben we er geen tijd voor om het huis schoon te houden. Dat kan komen door werk, school of andere activiteiten. Maar toch is het erg belangrijk om je huis schoon te houden en op te ruimen.

Een huis opruimen hoeft niet veel tijd te kosten. Laat bijvoorbeeld niks liggen, maar ruim het gelijk op. Zoals borden en bekers of glazen, wanneer je net klaar bent met eten. Probeer deze gelijk af te wassen. Dit scheelt uiteindelijk ook een hele boel afwaswerk. En dit zorgt voor een schonere keuken. Mocht je geen zin hebben om wat vaker de afwas te doen, maar wil je toch liever in 1 keer de afwas doen. Zet dan een wekker voor het tijdstip waarop je de afwas wil doen, zodat je het niet vergeet.

Papiertjes en verpakkingen

Ben jij een beetje en slordig persoon en laat je vaak papiertjes of verpakkingen slingeren in huis, omdat je te lui bent naar de prullenbak te lopen? Dan heb ik hier een handige tip voor jou. Plaats kleine afvalbakken in ruimtes waar je je het meest bevind. Plekken zoals de woonkamer, de badkamer, het toilet en je slaapkamer. Zo kun je in elke ruimte je afval makkelijk kwijt. Door dit te doen voorkom je een berg van afval op allerlei plekken in huis. En hoef je niet perse naar de keuken te kopen , waar zich meestal de prullenbak bevind.

Vaker schoonmaken

Als je wat vaker schoonmaakt bijvoorbeeld om de ene week, in plaats van aan het einde van de maand, hoef je niet zo een grote schoonmaak te doen. Vaker schoonmaken betekent eigenlijk minder troep. Zie schoonmaken niet als een verplichting maar als een hobby. Dat heeft bij mij erg geholpen. Ik vond schoonmaken nooit leuk om te doen. Elk weekend maakte mijn moeder me wakker om 11:00 voor een grote schoonmaak. Ik keek er zo tegen op. Tot ik ouder werd en mijn moeder me wat meer vrijheid gaf. Het moest toen niet meer perse om 11:00 , maar ik mocht mijn gedeelte van de schoonmaak ook op een ander moment op de dag doen. Zolang het maar wel op die dag gebeurde. Nu ik het als een hobby zie, vind ik het veel leuker om te doen. Het is ook geen verplichting meer, en hierdoor kijk ik er niet meer zo vaak tegenop. Soms heb ik zelfs even zin in om op te ruimen.