Je eerste eigen woning inrichten

Het kopen van een eigen woning is natuurlijk fantastisch spannend. Waarschijnlijk heb je lang gespaard en mogelijk een studieschuld weggewerkt zodat je helemaal klaar bent om de investering in een eigen huis of appartement te maken. Als je na een lange zoektocht je prachtige paleisje hebt gevonden en succesvol een bod hebt uitgebracht, en de hypotheek rond hebt gekregen, is het tijd om je nieuwe woning in te richten. Het inrichten van je huurwoning of studentenkamer is een ding maar bij een eigen gekochte woning is natuurlijk wat anders. Waarschijnlijk wil je wat extra aandacht besteden aan de inrichting. In dit artikel geven we een aantal tips.

Vloeren en muren eerst

Nog voordat je bezig gaat met meubels is het natuurlijk eerst belangrijk om te zorgen dat de muren en vloeren in je appartement op orde te brengen. Vaak kun je de muren prima zelf schilderen en ook het leggen van een vloer is prima te doen. Je kunt voor pvc vloeren gaan of voor houten vloeren. Een goede aanbieder van vloeren in de buurt vinden is gemakkelijk. Woon je bijvoorbeeld in Roelofarendsveen, google dan houten vloeren roelofarendsveen en je hebt zo een goede aanbieder te pakken.

Mooie meubels voor een betaalbare prijs

Je wilt natuurlijk een leuke inrichting in je eerste woning maar tegelijkertijd zul je waarschijnlijk pas een starters salaris hebben. Daarom raden we aan om te kiezen voor meubels die betaalbaar zijn, bijvoorbeeld van Ikea. Deze meubels zijn hartstikke stijlvol maar kosten niet veel. Ook kun je misschien nog een paar meubels van je ouders krijgen of tweedehands aanschaffen.

Kies voor kamerplanten

Een mooie inrichting bestaat uit meer dan alleen het noodzakelijke. Zorg ervoor dat je wat kunst en mooie foto’s aan de muur hebt hangen. Een mooi schilderij of tekening hoeft niet duur te zijn. Ook kunnen we ten zeerste aanraden om wat kamerplanten te geven. Dit geef je inrichting meteen een natuurlijke uitstraling en zal ervoor zorgen dat er meer lucht in de kamer komt.

Houd het schoon

Logischerwijs is het ook belangrijk dat je je eigen woning schoon en netjes houdt. Doe dit niet alleen zodat je er zelf fijn kunt wonen maar ook om de verkoopwaarde van het appartement zo hoog mogelijk te houden wanneer het weer gaat verkopen.