‘Onverwachte’ essentials voor in je koffer

Het is weer vakantietijd voor veel mensen in ons land. En dat betekent dat mensen op vakantie gaan! Koffers en tassen worden ingepakt en ingeladen in de auto, bus of trein, of meegenomen in het vliegtuig. Het inpakken van je bagage is toch altijd een beetje stressen. Zeker als je voor langere tijd naar het buitenland vertrekt. Wat als je nu allemaal belangrijke dingen vergeet? Een aantal dingen mogen natuurlijk absoluut niet missen in je koffer. Zonder paspoort of ID-kaart, telefoon en oplader wordt het vaak al lastig. Ook ondergoed is wel handig, anders moet je op bestemming nog snel van alles aanschaffen. Maar naast deze absolute musts om mee te nemen, zijn er ook een aantal dingen waar je misschien niet direct aan denkt voordat je vertrekt.

EHBO-spullen

Een van de dingen die handig zijn om mee te nemen op vakantie -maar waar je niet altijd aan denk- zijn medicijnen. Het is goed mogelijk dat je op het land van bestemming ontzettende last krijgt van het een of ander, en dan is het (als je de taal niet spreekt) niet fijn om te moeten zoeken naar een apotheek. Daar moet je dan vervolgens met handen en voeten duidelijk maken wat je nodig hebt. Zorg dus dat je dit al in je koffer hebt zitten! Denk aan pijnstillers, neusspray en diarreeremmers. Zeker die laatste is een echte aanrader waar lang niet iedereen aan denkt. Telkens naar de wc moeten rennen is nogal een domper op de vakantiepret. Naast medicijnen is het ook slim om braces  mee te nemen. Zeker wanneer je van jezelf weet dat je zwakke enkels, polsen of knieën hebt. Het is niet zo dat je gewrichten in het buitenland ineens niet meer kwetsbaar zijn! Stel dat je je enkel verrekt, of door je knie gaat tijdens een mooie wandeling op plaats van bestemming… dan moet je daarna gedwongen op een strandbedje blijven liggen. Dat vinden sommige mensen natuurlijk hartstikke fijn, maar vaak heeft het niet de voorkeur.

Andere voorwerpen

Er zijn ook nog wat voorwerpen die heel handig uit de hoek kunnen komen op vakantie. Wat dacht je van een thermoskan? Ideaal als je bijvoorbeeld koffie mee wilt nemen op een tripje. Ook een kompas is slim om mee te nemen. Als je van plan bent verre afstanden te gaan lopen of fietsen, kan je niet altijd vertrouwen op goede oude Google Maps. Ook je batterij is niet eeuwig. Het is dan beter om een écht goeie oude bij je te hebben: Een kompas.