Laptop of vaste pc?

In deze moderne tijden ontkom je er bijna niet meer aan. Je moet wel een computer hebben. Natuurlijk moet je niets maar inmiddels wordt er onderhand wel van je verwacht dat je geen handgeschreven brieven meer gaat aanleveren bij een sollicitatie. Het grootste gedeelte van dit soort processen gaat inmiddels via de digitale snelweg. Dat heeft veel voordelen. Het wordt pas een probleem als je geen computer of internetverbinding hebt. Als je toch een beetje mee wilt komen zul je er aan moeten geloven. Ook dan sta je weer voor de keuze: een laptop of een vast pc.

Mogelijkheden

Uiteraard zijn er veel meer zaken waarmee je rekening dient te houden met de aanschaf van een nieuwe computer. Dingen als de processor en het werkgeheugen zijn daarbij belangrijk. Daar wil ik het vandaag niet over hebben omdat ik dat liever aan de professionals wil over laten. Ik wil me vooral vanuit praktisch oogpunt richten op de keuze voor een vast pc of een laptop.

PC of laptop

Het nemen van een laptop heeft grote voordelen als het gaat om mobiliteit. Vooral aan een Lenovo laptop heb je veel! Je kan zo’n ding overal in huis neer zetten en er op werken. Mocht een bepaalde plek je in huis toch niet zo bevallen, ga je gewoon ergens anders zitten. Als je op reis gaat kan je hem zelfs zonder al te veel moeite meenemen. Een ander voordeel is dat je meteen aan het werk kan. Je hoeft niet nog een aparte monitor, toetsenbord of muis toe te voegen.
Het voordeel van een pc is dat de prijs vaak wat lager ligt dan die van een laptop met gelijkwaardige functies. Wanneer je het dus niet belangrijk vindt te kunnen verplaatsen met je computer, is het zeker de moeite waard eens naar een vaste pc te kijken. Verder is het vaak eenvoudiger een pc een update te geven dan een laptop. Een pc staat op een vaste plek. Dat heeft als nadeel dat je minder mobiel bent maar als voordeel dat er minder defecte op zullen treden als gevolg van slijtage door stoten of verplaatsen.

Keuze

Al met al maakt het dus niet zo heel veel meer uit welke keuze je maakt. Het is vooral belangrijk dat het bij je levensstijl past. Daarnaast moet je dus goed kijken wat je met de computer wilt gaan doen. Dit kan ook weer verschillen per levensfase. Daarnaast is er nog weer een andere oplossing en dat is om ze allebei aan te schaffen. Maar dan moet je wel wat dieper in de buidel tasten.