Een echte game PC voor een echte gamer

Onlangs begonnen met gamen maar eigenlijk nog een leek op game gebied? In dit blog vertellen we je graag alles over dit onderwerp en dit keer willen we je graag meer vertellen over het soort PC dat je bij gamen nodig zult hebben. Ben je een (echte) gamer en speel je verschillende games op je computer dan heb je misschien al gemerkt dat je gewone computer dat niet trekt. Een game vraagt allereerst behoorlijk wat opslag maar daarnaast heb je ook bepaalde videokaarten nodig. Ben je ook nog eens een online gamer dan moet je PC aan nog meer voorwaarden voldoen om een game PC te worden.

normale PC versus game PC

Zoals we net al zeiden vraagt een game behoorlijk wat van je computer. Het zijn ook wel zogenoemde grafische hoogstandjes. De games zijn zo optimaal tegenwoordig dat het soms wel op een echte film lijkt. Een film afspelen kan natuurlijk op iedere computer maar misschien heb je wel gemerkt dat je computer sommige films met hele hoge kwaliteit gewoon niet trekt. Je computer gaat haperen of het beeld wordt is niet mooi. Dit is al het eerste grote verschil tussen de verschillende PC’s. Daarnaast vraagt een game behoorlijk (lees: behooooooorlijk) veel opslagruimte. Dit heeft een gewone PC echter niet. Je kan dit natuurlijk wel uitbreiden met een externe schijf maar sommige computers worden daarnaast niet echt sneller van en vastlopen is iets wat je al helemaal niet wilt als je een spel aan het spelen bent. Ben je opzoek naar een PC dan moet je, je wel realiseren dat hier een iets groter budget voor nodig zal zijn. Maar ben jij een fanatieke gamer dan is het dat vast waard.

Grafische kaart (videokaart)

Een grafische kaart is een koppelvlak waarmee twee systemen met elkaar communiceren. In het geval van je PC zijn dat je computer zelf en je beeldscherm. Het belangrijkste onderdeel van een grafische kaart is de GPU. Een GPU is simpelweg een processor die het videogedeelte van je computer overneemt. Niet alle computers hebben een grafische kaart maar gelukkig zijn deze gemakkelijk aan te schaffen. Dus wil jij van de PC een game PC maken dan is een grafische kaart zeker een must.

Naast de grafische kaart zijn onderstaande onderdelen ook van groot belang bij een game PC:

  • Het moederbord
  • Interne geheugen
  • De voeding
  • De behuizing.

Als je het bovenstaande lijstje kunt afvinken en ook de grafische kaart is in je bezit dan kun jij beginnen met gamen op een echte game PC. Veel plezier!