Heerlijk warm zonder de cv op te stoken

De koude dagen komen er weer aan. Wat zeg ik, ze zijn er al! Overdag is het nog best lekker, in het zonnetje, uit de wind en achter glas, maar ’s avonds begint het toch al flink koud te worden. Hier en daar is zelfs al nachtvorst gesignaleerd! Je kunt je er dus maar beter op kleden. Want direct de cv op standje braden zetten is ook niet de oplossing. Trek een lekkere warme trui en pantoffels aan in huis, je zult zien dat je de cv nog wel even op de zomerstand kunt laten staan. Heb je het toch nog koud? Dan deel ik graag een paar tips met je!

Blijf in beweging

Als je gaat zitten koel je af. Dit is dus het moment om je keukenkastjes eens lekker uit te mesten. Neem er een emmer warm sop bij en poets je warm. Of ga lekker staan strijken. De warmte van het strijkijzer doet sowieso goed, maar ook het staan in telkens net een andere positie zorgt voor een goede doorbloeding en dus warmte. Maar je hoeft echt niet aan het huishouden om het lekker warm te krijgen. Maak een flinke (strand) wandeling of dans met je lief of je kinderen de huiskamer rond. Heerlijk in beweging en je hebt het warm voor je er erg in hebt.

Kruip met een dekentje op de bank

Altijd fijn, lekker onder een dekentje op de bank zitten, liggen of hangen. Je favoriete serie aan en een kopje hete thee of warme chocolademelk onder handbereik. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor heerlijke glühwein met een stuk (pure) chocolade. Je moet jezelf toch af en toe even verwennen. Gezellig de kat op schoot als een soort van levende kruik en een heerlijke avond kan beginnen. Af en toe wisselen van houding is wel aan te raden, je moet immers op enig moment nog kunnen opstaan om naar het toilet of je bed te gaan.

Draag vooral laagjes

De beste tip van allemaal is het dragen van verschillende lagen kleding. Of je nu buiten bent of binnen, in de kou zijn verschillende lagen altijd aan te raden. Je kunt dan gemakkelijk een laagje uittrekken als je het toch warm krijgt. Je staat dan niet direct in je hemd. Ook het aantrekken van een extra laagje is dan zo gebeurd. De laagjes hoeven niet eens perse bij elkaar te passen. Als jij je er maar fijn in voelt!
Pantoffels