Kleine meisjes worden groot, ook al wil je dat niet.

Je kent het wel, je eigen tijd gaat al snel voorbij en de dagen zijn niet bij te houden. Laat staan de jaren. Dat is precies ook wat er gebeurt wanneer je kinderen hebt. Je weet altijd nog precies het moment dat ze geboren worden, de eerste woordjes zeiden, de eerste stapjes zetten maar nu dan ook hun eerste meters lopen. En dan komt er de eerste schooldag ook nog eens erbij. Het gaat allemaal al veel te snel en het is niet bij te houden. Maar je wilt ze natuurlijk wel blij maken met mooie spullen waar ze veel op kunnen leren maar vooral ook waar ze een tijdje mee vooruit kunnen.

De eerste minuten op de fiets

Het is altijd heel spannend wanneer jouw kleintje iets nieuws gaat leren. We hebben het zelf ook allemaal mee gemaakt, en het is zeker spannend. Want hoe weet je nu of je het uiteindelijk een keer gaat leren. Maar met veel oefenen, en vooral veel steun van de ouders (ja ouders veel steun), leer je het uiteindelijk allemaal. Dus dan is het natuurlijk ook aan de ouders de taak om op zoek te gaan naar een leuke jongens of meisjes fiets waar de eerste meters en minuten op gefietst kan worden en waar jouw kleintje uiteindelijk mee naar school kan fietsen met jou aan zijn zijde.

De eerste stapjes komen natuurlijk nog eerder

Maar voordat ze op de fiets kunnen stappen, moeten ze natuurlijk hun eerste stapjes eerst zetten. Daar kan je ze natuurlijk ook al bij helpen. Met een loop rekje of een loop wagentje, krijgen ze al snel het gevoel van het stapjes zetten onder de knie. Zo kunnen ze al heerlijk door het huis rond stappen en voor je het weet lopen ze zonder wagentje of rekje door het huis heen. En we weten allemaal dat ze heel snel kunnen lopen wanneer ze het eenmaal onder de knie krijgen. Dus dan moet je er zelf ook achteraan rennen. 

Maar zo is er voor veel de eerste keer, en daar wil je natuurlijk allemaal bij zijn. Hoe ga jij er voor zorgen dat jouw kleintje voldoende gestimuleerd wordt om door te ontwikkelen? Dat hoeft niet per se met lopen of fietsen te zijn maar denk bijvoorbeeld ook aan woordjes zeggen, kleuren of dieren herkennen of misschien wel kleine puzzels op te lossen.