outlet-weekend.nl

Mooie tuinmeubelen voor een gezellig terras

Tuinmeubelen

Dankzij goede tuinmeubelen kun je optimaal genieten van een tuin. Want je hebt maar weinig aan al het werk dat je in de tuin doet als je er zelf niet eens in kunt zitten. De vele keuzemogelijkheden binnen tuinmeubelen leidt ertoe dat ook voor jouw tuin de perfecte set te vinden is. Met mooi weer is er niks beter dan comfortabel genieten in een luie stoel of een stijlvolle tuinbank. Bij het maken van een keuze zul je onder andere rekening moeten houden met de afmetingen van je terras. Je zult natuurlijk genoeg ruimte moeten hebben. Maar ook de vorm van je terras is bepalend. Sommige tuinmeubelen passen namelijk eigenlijk alleen maar bij een rechthoekig of vierkant terras. En dat terwijl andere modellen juist veel beter tot hun recht komen wanneer je terras cirkelvormig is.
Tuinmeubelen

Tuinmeubelen die bestand zijn tegen het weer

Buiten krijgen meubels natuurlijk veel meer te verduren dan binnen. Vooral het weer heeft een sterke invloed op het uiterlijk en de levensduur van veel materialen. Daarnaast heb je natuurlijk te maken met allerlei dieren en ongedierte. Kwalitatief hoogstaande meubelen zijn niet onderhevig aan de elementen. Deze kun je dus zelfs in de winter en de regen gewoon buiten laten steen. Het spreekt voor zich dat dit met stoffen onderdelen niet zo’n succes is. Haal deze dus altijd van de meubels af en leg ze binnen neer wanneer je niet in de tuin zit. Een andere oplossing kan een overkapping zijn. Hierdoor zit je ook nog eens altijd droog. Tegelijkertijd kan dit zorgen voor de nodige schaduw en dus ook de functie van een parasol vervullen.

Het materiaal dat je kiest voor je meubels is belangrijk

Tuinmeubelen moeten tegen een stootje kunnen. Daarbovenop wil het oog ook wat. Houten tuinmeubelen moeten van een goede laklaag voorzien zijn om de elementen te trotseren. Je ziet tegenwoordig dat tuinsets van kunststof ook steeds meer verkocht worden. Dat komt omdat de kwaliteit en de duurzaamheid van het kunststof sterk verbeterd is. Hoogwaardig kunststof wordt niet poreus door water en slijtage. Bovendien zijn het vaak lichte materialen. Dat is handig wanneer je de meubels binnen wilt zetten wanneer je niet van plan bent om in de tuin te gaan zitten.

Mobiele versie afsluiten