outlet-weekend.nl

Mannenkleding in de zomer: tips!

Ah, de echte zomerse temperaturen breken weer door! Dat betekent ook tijd om de zomerse kleding om te wisselen voor de warme wintercollectie. Dit artikel is dit keer voor de mannen, want we gaan het hebben over de gepaste kleding voor deze broeierige periode van het jaar. Wat zijn de do’s, en wat zijn de don’t’s als het aankomt op zomerse mannenmode? We vertellen het je!

Poloshirts

Polo’s waren tot niet al te lange tijd geleden besteed aan oudere mannen of jongens uit ’t Gooi. Dat is echter de laatste jaren volledig omgeslagen. De polo is nu een geschikt kledingstuk voor mannen (en ook vrouwen trouwens) van alle leeftijden en formaten. Bovendien is het een kledingstuk wat erg goed geschikt is voor het warmere weer, zonder dat je direct een T-shirt hoeft te dragen!

T-shirt

Want als we naar het T-shirt kijken, dan is dat toch echt passé. Zeker de T-shirts met grote afdrukken of logo’s erop zijn ‘not done’ meer tegenwoordig. Ze zijn soms te schreeuwerig, dan weer enorm saai, en vaak ook gewoon simpelweg lelijk.

Maar ben je nou wel groot fan van de T-shirt, kies dan voor de variant die wel helemaal in is nu: de minimalistische O-nek met een pastelkleur. Een T-shirt mag tegenwoordig losjes vallen, daar waar het voorheen nog zeer strak moest zitten, en mag soms zelfs een beetje oversized zijn. Maar dan wel op de voorwaarde dat het een pastelkleurige O-nek variant is!

Broeken

Mannen staan in de zomer altijd voor een keuze: korte of lange broeken. Nou zijn daar gelukkig genoeg variaties in dat beiden een goede optie kunnen zijn. Binnen de korte broeken categorie wil je graag een katoenen broek met een lichte kleur of juist donkere kleur. Denk erom je top af te wisselen qua kleur met je broek: dus draag je een korte broek met een licht blauwe kleur, dan kan je als top een donkerblauwe polo aantrekken.

Binnen de lange broeken wil je voor jezelf er in ieder geval voor zorgen dat je het niet te warm krijgt. Jeans zijn dus geen optie. Zeker niet als je een lange wandeling gaat maken, want dan klimt het omhoog. Kies dus voor een linnen broek. Deze zijn luchtig, en staan goed, zolang ze maar niet te ‘baggy’ zijn.

Heren truien

Psst, ben je nou toch een groot fan van goede herentruien, en wil je een goede deal voor jezelf winnen, ga dan vooral juist nu shoppen voor een aantal winter items. Juist in de zomerse periodes zijn deze vaak te verkrijgen voor goede prijzen!

Mobiele versie afsluiten