outlet-weekend.nl

Eigen bedrijf opzetten

pallet verzenden

Het is al een tijdje een droom van mij om mijn eigen producten te verkopen. Het lijkt me zo leuk om op mijn eigen plekje op het internet de allerleukste dingen te kunnen verkopen, die ik zelf heb gemaakt. Het verkopen van eigen gemaakte producten kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Ik houd mezelf graag bezig met handletteren en illustraties. Dit zou ik op mokken kunnen plaatsen, op kaartjes kunnen zetten, een eigen stationery lijn beginnen en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Als je dit wilt gaan doen, dan zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog bespreek ik de eerste belangrijke uitdagingen die ik heb opgezocht en welke oplossingen hierbij passen. 

Business plan

Het is belangrijk om een goed businessplan te hebben, zodat het duidelijk is waar je met je bedrijf heen wilt. Zelfs als het kleinschalig is, is het duidelijk om alles op papier te hebben en te weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Eerst had ik zelf wel het idee dat ik alles al duidelijk had bedacht, maar een business plan geeft hier nog meer structuur aan. Op verschillende websites van bijvoorbeeld banken, kun je veel tips vinden over het maken van een business plan en wat er in moet staan. Een duidelijke visie en overzicht van hoe het ervoor staat is altijd handig en houd je gericht op wat je wilt bereiken.

Producten produceren/inkopen

Nadat het business plan is vastgesteld en het duidelijk is wat het doel is en hoe het aangepakt gaat worden, is het belangrijk dat de producten gemaakt worden. Hierbij moet ik mijn geval rekening houden met hoeveel tijd dit kost per product, welke producten er komen en wat voor ontwerpen erop staan. In het geval van inkopen doen, moet je rekening houden met wat voor collectie je samen wilt stellen en wat voor producten passen bij jouw merk. Uiteindelijk is in alle gevallen kwaliteit belangrijk en dat het product de potentie heeft om veel verkocht te worden. Het doel is om zoveel mogelijk te verkopen of om zoveel mogelijk winst te maken dat te behalen valt. 

Verzenden en verkopen

Naast het business plan en de producten zelf, moet je ook nog bedenken hoe je de producten op de markt brengt en hoe je ze gaat verkopen. Niet alleen marketing komt hierbij kijken, maar ook sales en distributie. Je kunt via andere winkels verkopen of zelf een webshop opzetten. Daarnaast is verzenden van producten ook steeds meer veelvoorkomend en belangrijk voor webshops en winkels. De makkelijkste manier is een pallet verzenden als je bijvoorbeeld in bepaalde retail winkels je spullen wilt gaan verkopen. Als je naar consumenten stuurt die en bestelling in een webshop doen, moet je kijken hoe je dat het beste kan doen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld afspraken maken met een postbedrijf die om de dag langs komt om pakketjes op te halen.

Mobiele versie afsluiten